fbpx

Salvatorii au pompat sute de tone de apă din gospodării și subsoluri după furtuna de vineri. Zeci de mașini au ajuns „ostatice” ale arborilor

Sute de tone de apă au fost pompate de salvatori din subsoluri și gospodării. Se întâmplă după furtuna de joi și vineri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma ploilor înregistrate pe data de 6 august, de intervențiile salvatorilor a fost nevoie în mai multe localități din țară. Astfel, în ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 17 cazuri pentru a efectua lucrările de defrișare, după ce rafalele de vânt au doborât mai mulți copaci în raioanele Ștefan Vodă, Dubăsari, Cimișlia, Strășeni, dar și în municipiul Chișinău.

În capitală pompierii au intervenit în mai multe cazuri pentru defrișarea arborilor și crengilor prăbușite pe carosabile și autovehicule. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe strada Doina şi Ion Aldea-Teodorovici 11/1, unde un arbore a căzut peste un autovehicul de model Nissan, iar pe strada Octavian Goga 26 au fost efectuate lucrări de defrișare a copacului căzut peste carosabil și peste automobilul de model Kia. Totodată, salvatorii au intervenit pentru a defrișa crengile de pe firele electrice destinate troleibuzelor, amplasate pe strada Alexandr Puşkin 4.

Pompierii au efectuat și 30 de intervenții în cadrul cărora au pompat apa din beciurile și subsolurile amplasate Hîncești, Cimișlia, Orhei, Anenii Noi, Dubăsari, Strășeni, Ialoveni, Leova, Criuleni, precum și în municipiul Chișinău. În raionul Hâncești, satul Pogănești, pompierii au evacuat 520 de tone de apă din subsolurile a șapte gospodării particulare și 95 de tone de apă din beciurile a două case de locuit din localitatea Bălceana. Intervenții similare au avut loc și la Strășeni, unde au fost evacuate circa 300 de tone de apă, iar la Ialoveni, localitatea Cigîrleni s-au scos 60 de tone de apă din subsolurile a trei gospodării.

În comuna Trușeni din capitală IGSU a pompat 25 de tone de apă dintr-un beci, dar și 50 de tone din subsolul unei case. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 116 situații de risc, inclusiv intervențiile efectuate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button