fbpx

Republica Moldova a obținut două medalii de bronz la Jocurile Mondiale de para judo. Cine sunt sportivii

Sportivii Oleg Crețul și Ion Basoc au participat cu succes la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo de la Birmingham, Marea Britanie, obținând două medalii de bronz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maestrul Emerit al Sportului Oleg Crețul a concurat la categoria de greutate până la 90 kg, reușind să-l învingă în luptele preliminare pe Andre Watson (SUA), după care – într-o pătrime, pe Turgun Abdiev (Uzbekistan). În finală sportivul nostru a cedat reprezentantului Braziliei, De Silva Cavalcante. În lupta pentru medalia de bronz Oleg Crețul l-a învins pe reprezentantul din Kazahstan, Arstanbekov B.

Ion Basoc, Maestru Internațional al Sportului, elevul lui Oleg Crețul a evoluat la categoria de greutate +90 kg. În luptele preliminare, sportivul l-a învins pe Oscar Aguirre (Mexico), în cea de-a doua luptă a cedat liderului mondial din Brazilia, De Arujo W. Ulterior, în recalificări, Ion l-a învins pe reprezentantul Franței, Raboteur R. și în lupta pentru medalia de bronz la câștigat pe QI, Jilong din China. Astfel Ion Basoc devine în premieră medaliat cu bronz la această competiție.

„Performanța sportivilor noștri la nivel internațional este o mărturie a dedicării, perseverenței și spiritului de competiție. Oleg, Ion și toată echipa ne-au demonstrat încă o dată că prin efort și determinare, orice vis devine realitate”, susține Sergiu Gurin, secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării.

Foto: mec.gov.md

Articole asemănătoare

Back to top button