fbpx

R. Moldova ar putea achiziționa din Azerbaidjan 300 de milioane de metri cub de gaz

Republica Moldova dorește să cumpere 300 de milioane de metri cub de gaz din Azerbaidjan. Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat în cadrul vizitei sale la Baku că Republica Moldova căută soluții pe termen lung și scurt pentru criza energetică, scrie presa azeră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Căutam o soluție pe termen scurt și lung la criza energetică. Cerința noastră pentru două luni este de 300 de milioane de metri cubi. Nicio țară nu vrea să depindă de un singur furnizor. Prin urmare, căutăm furnizori alternativi. Această problemă a fost discutată și în Azerbaidjan”, a menționat premierul moldovean.

Menționăm că, în prezent, Republica Moldova achiziționează gaze naturale de la gigantul rus Gazprom. Autoritățile vorbesc deseori despre dorința de a scăpa de dependența energetică față de Federația Rusă, dar și despre identificarea unor surse alternative.

Amintim că vicepremierul Andrei Spînu a anunțat sâmbătă, 1 octombrie, că Republica Moldova urmează să stocheze gaze naturale în Ucraina și România. Totodată, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a declarat că Moldovagaz a primit de la Gazprom confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie, ceea ce înseamnă că dintre cele 8,06 milioane de metri cubi pe zi necesare, gigantul rus va livra doar 5,7 milioane de metri cubi pe zi, adică 70% din cantitatea necesară.

Articole asemănătoare

Back to top button