fbpx

Vom avea gaz! Gazprom confirmă parțial livrările către R. Moldova pentru luna octombrie

Moldovagaz a primit de la Gazprom confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Astfel, din cele 8,06 milioane de metri cubi pe zi, au fost confirmate 5,7 milioane de metri cubi pe zi. Despre asta a anunțat viceprim-ministrul Andrei Spînu, vineri, 30 septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a scris Spînu pe rețelele de socializare.

Totodată, vicepremierul a venit cu detalii și despre contractele de furnizare a energiei electrice. Energocom a semnat următoarele contracte:

  • Pentru 67% a fost semnat contract cu MGRES la preţul de 62,5 USD/MWh, pentru luna octombrie.
  • Pentru 30% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie.
  • Pentru 3% din achiziție (balansarea consumului de vârf) a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 132 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie.

Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 68,9 USD/MWh.

„În această perioadă nimeni nu va fi deconectat de la gaz sau electricitate. Continuăm să economisim, să facem rezerve și să ne pregătim de iarnă”, a conchis ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button