fbpx

Procurorii au oprit distribuirea a peste 5200 de fișiere cu caracter sexual în care sunt reprezentați copii. Ce pedeapsă riscă persoanele care le-au făcut publice?

PCCOCS anunță că a zădărnicit distribuirea pe internet a peste 5200 fișiere cu imagini fotografice și video, care redau scene cu copii și presupuși abuzatori, implicați în scene cu caracter sexual. În context, au fost efectuate șase percheziții pe marginea cauzelor penale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratură, imaginile erau înregistrate în afara țării. Astfel, în perioada septembrie-octombrie curent, în baza bănuielii rezonabile că ar fi fost comisă infracțiunea de deţinere și distribuire a imaginilor cu copii implicaţi în activităţi sexuale, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, purtătoare de informații, blocuri de sistem, calculatoare portabile și tablete.

La această etapă, mijloacele tehnologice sunt trimise spre expertizare. Prin urmare, persoanele suspectate sunt cercetate în libertate. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă cel mult trei ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button