fbpx

Procuratura Anticorupție neagă că Galina Dodon a fost stopată în trafic pentru înmânarea citației

Procuratura Anticorupție revine cu precizări în ceea ce privește afirmațiile ex-președintelui Igor Dodon, precum că soția sa, Galina Dodon, a fost opriră în trafic de către oamenii legii pentru înmânarea citației în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic „kuliok”. Astfel, instituția neagă afirmațiile, menționând că în așa mod se încearcă manipularea opiniei publice.
„În ceea ce privește afirmațiile, precum că dna Galina Dodon a fost stopată în trafic de către poliție pentru înmânarea citației, acestea nu corespund circumstanțelor reale”, precizează Procuratura Anticorupție.
„În realitate, ofițerul de investigații din cadrul grupului de urmărire penală, care se deplasa spre domiciliul familiei Dodon pentru înmânarea citației, văzând că autoturismul dnei Galina Dodon era parcat în apropierea liceului Prometeu din mun. Chișinău, s-a apropiat de aceasta și i-a înmânat citația”, se arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Instituția amintește că investigațiile efectuate de către procurorii anticorupție pe această cauză penală, pe lângă alte infracțiuni, se referă și la infracțiunea de îmbogățire ilicită. În acest context sunt investigate mai multe persoane în privința cărora există probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procurorii menționează că persoanele în privința cărora există probe că ar fi comis infracțiunea nu pot fi audiate în calitate de martori, iar statutul de învinuit atribuit persoanelor acordă acestora garanții sporite la exercitarea dreptului la apărare în cadrul procesului penal.

Menționăm că Igor Dodon se află în arest la domiciliu după ce a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Articole asemănătoare

Back to top button