fbpx

„Primăria nu are nici un drept de a permite sau interzice organizarea”. Autoritățile, despre concertele de la Grădina Botanică

Primăria municipiului Chișinău a reacționat cu privire la organizarea concertelor Summer Fest, pe 27, 29 și 30 august. Într-un comunicat de presă, autoritățile municipale menționează că nu au dreptul să interzică sau să permite organizarea evenimentelor deoarece teritoriul respectiv este administrat de Academia de Științe a Moldovei, implicit – de Guvern.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Primăria în astfel de cazuri este notificată și nu are nici un drept de a permite sau interzice organizarea acestor evenimente. Grădina Botanică este teritoriul subordonat Academiei de Științe a Moldovei – Guvernului. (…) Primaria municipiului Chișinău nu a autorizat desfășurarea organizării și desfășurării festivalului, limitându-se doar la înregistrarea notificării în acest sens, ca și în cazul altor evenimente care se desfășoară.

„În caz de comiterea abaterilor de la prevederile respective, instituțiile competente cum ar fi Ministerul de Interne, Agenția Națională pentru Sănătate Publică sunt obligate să le constate și să aplice sancțiunile persoanelor culpabile în conformitate cu atribuțiile sale legale”, se arată în comunicat.

Potrivit organizatorilor, circa 15.000 de oameni au participat la eveniment. În cadrul Summer Fest au evoluat mai mulți artiști autohtoni, dar și străini. Printre acestea se numără Natalia Gordienko, SunStroke Project, Carla’s Dreams, Jony, Rasa, Smiley și alții.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button