fbpx

Primăria capitalei va contesta decizia CMC privind vinderea terenului din fața „UNIC”. Ceban: PAS încarcă să distragă atenția

Primăria Chișinău anunță că va contesta în instanța de judecată decizia CMC de joi, 17 februarie,  prin care a fost privatizat terenul aferent al magazinului „UNIC”. Despre asta a comunicat edilul Ion Ceban, în cadrul ședinței de luni, 21 februarie, a serviciilor Primăriei Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Anterior, cu privire la acest teren a fost o decizie a judecății, iar în acest caz doar Consiliul Municipal Chişinău, care este Parlamentul local, putea decide în privinţa actelor juridice de administrare sau de dispoziţie privind bunurile domeniului privat ale municipiului”, a declarat Ion Ceban

Totodată, acesta a menționat și despre vânzarea Stadionului Republican, cu care potrivit lui, s-ar fi încercat distragerea atenției de la subiectul „UNIC”.

„Mai mulţi deputaţi şi consilieri PAS au încercat să distragă atenția cu acest subiect, dar, de fapt, au scos la vânzare fără licitație Stadionul Republican. Terenul din inima capitalei are 5,18 hectare. Este scos la vânzare directă fără transparență, promisă de premierul Republicii Moldova, încă în luna august anul trecut, dar și de alți demnitari de rang înalt care se află astăzi la guvernare”, comunică edilul.

De asemenea, acesta a spus că Primăria a solicitat de mai multe ori oferirea acestui teren cu destinație specială Primăriei Chișinău pentru a fi construite obiective sociale.

„Am solicitat acest lucru și printr-o scrisoare adresată Guvernului și Parlamentului. Vrem construcția unui parc acolo și obiective sportive pentru Chișinău. Eu cred că în acest caz trebuiau întrebaţi locuitorii Chișinăului despre ce îşi doresc să fie pe cele peste 5 hectare de teren din centrul orașului şi dacă vor ca terenul Stadionului Republican de peste 5 hectare să fie vândut unui alt stat”, a mai menționat primarul.

Amintim că CMC a vândut un teren de 1,3 hectare de lângă magazinul UNIC cu circa 130.000 de euro. Decizia a fost susținută de consilierii Partidului Socialiștilor și ai Platformei DA, însă criticată dur de Partidul Acțiune și Solidaritate. Consilierii PAS acuză CMC că a vândut terenul la un preț mult mai mic decât adevărata sa valoare și că urmează să atace decizia în instanță.

În acest context, s-au format divergențe de opinii în Platforma DA, după ce consilierii municipali ai formațiunii au votat, împreună cu cei socialiști, vinderea terenului de 1,3 de hectare cu circa 130.000 de euro, mult sub prețul de piață. Președintele interimar al partidului, Dinu Plîngău, a anunțat că „va discuta cu colegii despre retragerea sprijinului politic al consilierilor municipali din partea formațiunii, responsabili de domeniul funciar”.

La scurt timp, fostul lider al formațiunii, Andrei Năstase, a spus că Plîngău „nu are pentru ce să se scuze” și că declarația colegului său este cauzată de lipsa sa de experiență: „Cred că s-a grăbit Dinu puțin”. Năstase, și el consilier municipal, a insistat vinderea terenului a fost necesară din cauza existenței unei decizii a instanței de judecată: „Unde-i lege, nu-i tocmeală”.

Între timp, PAS a anunțat că va contesta decizia în judecată. Drept urmare, Năstase i-a acuzat pe foștii parteneri de coaliție că manipulează și că Platforma DA e ținta unei campanii de denigrare condusă de PAS.

Articole asemănătoare

Back to top button