fbpx

video | Năstase justifică votul comun cu PSRM, deși Plîngău a condamnat decizia consilierilor: „Nu avem de ce să ne cerem scuze”

Fostul președinte al Platformei DA și consilier municipal în CMC, Andrei Năstase își justifică votul de joi, 17 februarie, prin care un teren de 1,3 ha din centrul capitalei a fost vândut la un preț de 130.000 de euro, sumă mult mai mică decât valoarea de piață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Năstase nu-și reproșează votul comun cu consilierii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

„Nu avem de ce să ne scuzăm, am venit să facem lumină asupra unui caz destul de simplu. Prin votul consilierilor nu s-a întâmplat nimic altceva, decât executarea unei hotărâri de judecată emisă de Curtea Supremă de Justiței”, a declarat ex-președintele Platformei DA.

Totodată, Năstase îi acuză pe foștii colegi de coaliție de la Partidul Acțiune și Solidarite (PAS) de manipulare și răspândirea informației false.

„Eu îi îndemn pe cetățeni să nu se informeze în baza percepțiilor. Această conferință este despre avalanșa de știri false, care au inundat spațiul public. E o avalanșă alimentată financiar de oponenții noștri politici. Nu avem de ce să ne cerem scuze pentru decizia de ieri. Este un atac adresa Platformei „DA”, care este orchestrat de PAS. Ei vor să distrugă orice fel de opoziție. Cheltuie bani pentru propagandă și manipulare. Astăzi învățăceii lui Goebbels fac ordinea Moldova. Asistăm la instaurarea unui nou regim”, a mai spus Năstase.

Declarația lui Năstase contrastează cu cea a liderului interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, care a menționat vineri, 18 februarie, că va solicita convocarea de urgență a Consiliului Național Politic pentru discuta retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea formațiunii, responsabili de domeniul funciar.

Întrebat despre declarația anterioară a lui Plîngău, Năstase a menționat că, probabil, este una venită din lipsa de experiență: „Cred că s-a grăbit Dinu puțin. Cred că din cauza lipsei de experiență”.

Amintim că joi, 17 februarie, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a vândut un teren de 1,3 hectare de lângă magazinul UNIC cu circa 130.000 de euro. Decizia a fost susținută de consilierii PSRM și ai Platformei DA, însă criticată dur de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Consilierii PAS acuză CMC că a vândut terenul la un preț mult mai mic decât adevărata sa valoare și că urmează să atace decizia în instanță.

Articole asemănătoare

Back to top button