fbpx

„Ar fi de bun simț să-și depună mandatele”. Platforma DA va cere retragerea sprijinului politic al unor consilieri din CMC

Președinte interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că va solicita convocarea de urgență a Consiliului Național Politic pentru discuta retragerea sprijinului politic al consilierilor municipali din partea formațiunii, responsabili de domeniul funciar. Declarația vine după ce consilierii municipali din Platforma DA, împreună cu cei din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), au votat înstrăinarea unui teren de 1,3 hectare din fața centrului comercial „UNIC”, fiind vândut la un preț mult mai mic decât ar valora de fapt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Decizia de ieri, din cadrul CMC, a fost neînțeleasă de mine și de foarte mulți colegi de partid nu doar din Chișinău, dar și din raioanele Republicii. Această decizi nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și după mine, nu reprezintă voința sau poziția întregului partid”, scrie Plîngău pe pagina de Facebook.

De asemenea, Plîngău scrie că va solicita convocarea de urgență a Consiliului Național Politic și că „ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier”.

„În calitate de Președinte interimar al Platformei DA, voi solicita convocarea urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politici a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar pentru prejudicii aduse imaginii partidului și pentru decizii unilaterale care nu au fost discutate la partid”, mai spune președintele interimar al Platformei DA.

Totodată, Plîngău susține că formațiunea politică va avea de ales între demiterea sau a consilierilor municipali „care au pierdut contactul cu valorile partidului”.

„Forurile statutare, cel mai probabil vor decide între demiterea mea sau demiterea unor consilieri municipali care au pierdut contactul cu valorile partidul”, a conchis Dinu Plîngău.

Amintim că joi, 17 februarie, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a vândut un teren de 1,3 hectare de lângă magazinul UNIC cu circa 130.000 de euro. Decizia a fost susținută de consilierii PSRM și ai Platformei DA, însă criticată dur de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Consilierii PAS acuză CMC că a vândut terenul la un preț mult mai mic decât adevărata sa valoare și că urmează să atace decizia în instanță.

Articole asemănătoare

Back to top button