fbpx

Președinta Maia Sandu, pentru Reuters: „Republica Moldova vrea să devină membră a UE într-o zi”

Republica Moldova aspiră să adere la Uniunea Europeană (UE) și ar fi de preferat ca acest eveniment să se întâmple mai devreme, decât mai târziu, a declarat marți, 14 decembrie, președinta Maia Sandu în cadrului unui interviu exclusiv pentru agenția Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Republica Moldova vrea să devină membră a UE într-o zi”, a spus Maia Sandu.

Întrebată dacă Rusia va permite Republicii Moldova să adere la Uniunea Europeană, șefa statului a răspuns că le-a comunicat oficialilor de la Moscova că modelul blocului celor 27 de state europene este cel potrivit pentru țara noastră.

„Vom insista că este alegerea noastră şi ne-ar plăcea ca alte ţări să respecte această alegere”, a mai menționat Maia Sandu.

Citește și: Maia Sandu, discuție la Bruxelles pe tema reformelor cu președinta Comisiei Europene

Totodată, a precizat că Rusia îi face dificilă existența Republicii Moldova, cu preţuri mai mari pentru gazele naturale.

„Atunci când prețurile gazelor au crescut, Gazprom a adus în discuție niște datorii despre care, susțin ei, că sunt acolo din 1994… Bineînțeles că acest lucru a fost folosit în negocieri. Credem că datoria ar trebui să fie mult mai mică”.

Președinta a mai a declarat că este preocupată de acumularea de trupe ruse la frontiera cu Ucraina, însă a precizat că nu există semne de activitate rusă sporită în regiunea transnistreană.

„Din nefericire, avem în continuare trupe ruse pe teritoriul nostru”, a zis Maia Sandu.

La final de interviu, șefa statului a mai vorbit despre prinderea infractorilor, care au sărăcit de bani Republica Moldova, iar acum sunt în libertate în Europa.

Vezi și: 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei gazelor. Acordul dintre Comisia Europeană și R. Moldova, semnat la Bruxelles

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button