fbpx

Poliția va monitoriza centrele comerciale, piețele și stațiile de așteptare. Când vor începe să fie aplicate amenzi

Poliția va monitoriza centrele comerciale, piețele, mall-urile, dar și stațiile de așteptare a transportului public. Anunțul a fost făcut de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Așadar, subdiviziunile MAI vor fi mobilizate în contextul monitorizării spațiilor publice, în vederea respectării noilor restricții impuse de autorități.

„Am dispus întocmirea unui plan pentru desfășurarea misiunilor pentru prevenire și control, cu accent sporit pe zonele aglomerate, în orele de vârf, pe întreg teritoriul țării, în special în municipiul Chișinău”, a declarat Ana Revenco.

Potrivit ministrei, în primul rând va fi monitorizată activitatea de comerț. Administratorii mall-urilor, piețelor și cei ai transportului public vor fi avertizați asupra respectării normelor anti-COVID. Totodată, vor fi antrenate echipe speciale care să patruleze pe teritoriul stațiilor de așteptare a transportului public, dar și în mijloacele de transport public. Inspectorii de sector vor monitoriza persoanele plasate în autoizolare.

„În cazul în care măsurile nu vor fi respectate, vom fi nevoiți să aplicăm amenzi. Noi nu ne dorim să le aplicăm. De aceasta, în următoarele zile se vor organiza vizite de prevenire în care nu vom aplica amenzi, în schimb vom insista pe informare”, a adăugat ministra.

Amintim că Comisia Națională Extraordinară de Sănătătate Publică (CNESP) a impus un șir de noi restricții, în contextul trecerii țării sub Cod roșu de alertă epidemiologică. Unele dintre ele intră în vigoare din 22 ianuarie, altele din 24. Printre cele mai importante decizii se numără trecerea școlilor la regim online, interzicerea evenimentelor private, reducerea orarului de lucru a localurilor și obligativitatea certificatului COVID-19 în aproape toate spațiile închise.

Articole asemănătoare

Back to top button