fbpx

Certificatul COVID, obligatoriu în aproape toate spațiile închise. Care sunt excepțiile

Certificatul COVID va fi obligatoriu în toate spațiile închise care nu prestează servicii esențiale, inclusiv în centrele comerciale. Aceasta este una dintre deciziile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), în contextul trecerii țării sub Cod roșu de alertă epidemiologică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Accesul în centrele comerciale va fi permis în baza certificatelor COVID, cu excepția dacă clientul se duce în departamentul în care se permite accesul fără prezentarea certificatului COVID și numai dacă este acces direct din stradă către respectivele unități sau dacă sunt stabilite căi dedicate”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Certificatul COVID nu va trebui prezentat în următoarele locații: gări, aeroport, magazinele alimentare,  magazinele specializate pentru animalele de companie, farmacii, bănci etc.

Printre deciziile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) se mai numără și trecerea tuturor școlilor din R. Moldova în regim online de luni, 24 ianuarie. De asemenea, localurile din țară vor activa de la ora 7:00 până la ora 22:00.

Articole asemănătoare

Back to top button