fbpx

Pacienții cu aceste boli vor fi imunizați prioritar. Noi informații despre extinderea campaniei de imunizare în Republica Moldova

După ce a extins campania de vaccinare pe 31 martie, Ministerul Sănătății oferă mai multe precizări despre persoanele eligibile la cea de-a doua etapă de desfășurare a Planului național de imunizare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, pe lângă angajații medicali, serul le va fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele cu comorbidități și celor de 18-60 de ani, care au alte maladie, iar COVID-19 prezintă pentru viața lor risc sporit.

Selectarea persoanelor eligibile pentru vaccinare se realizează de către medicul de familie, în urma evaluării listei de persoane aflate la evidență și în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin. Prioritar, vor fi alese persoanele care au patologii de fon, de exemplu boli cardio-vasculare cronice, arterioscleroză vasculară, hipertensiune arterială, boli bronho-pulmonare cronice, boli cerebro-vasculare cronice, boli renale cronice, diabet zaharat, boală renală cronică la dializă, obezitate, deficiențe imune severe, tumori maligne și persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Conform datelor Ministerului Sănătății, peste 51.000 de persoane au fost imunizate până acum în Republica Moldova. În total, vaccinul contra COVID-19 a fost administrat la peste 50% dintre doctori.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button