fbpx

Orlando Bloom, despre vizita sa în R. Moldova: „Ceva ce nu voi uita niciodată”

Într-un articol publicat de revista People, actorul britanic Orlando Bloom a povestit despre impresiile sale din Republica Moldova și a lăudat „compasiunea incredibilă și empatia” demonstrată de moldovenii care au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Acesta a relatat că, fiind în rol de ambasador al Bunăvoinței UNICEF, a călătorit mult. Totuși, călătoria în R. Moldova, „o țară de la granița de sud a Ucrainei, cu resurse limitate pentru a face față sutelor de mii de refugiați care au sosit în ultima lună”, este ceva ce nu va uita niciodată.

„Am văzut mame sosind la graniță șocate și epuizate după călătorii lungi și chinuitoare pentru a scăpa de bombe și bombardamente. Am văzut familii care au plecat atât de repede încât lucrurile lor lumești au fost reduse doar la hainele pe care le poartă. Am văzut copii purtând ursuleții lor preferați, nesiguri despre ce urma să urmeze.

Ca tată, aș face tot ce era necesar pentru a-mi proteja copiii, dar abia puteam să înțeleg deciziile devastatoare pe care aceste mame au fost forțate să le ia”, a spus Orlando Bloom.

Actorul britanic a povestit despre sosirea la centrul Blue Dot, susținut de UNICEF, a unui bărbat pe nume Igor, care a adus pachete pline cu jucării.

„El este doar unul dintre mulți oameni care și-au deschis casele refugiaților. Peste două treimi dintre refugiații care sosesc în Moldova sunt cazați în familii gazdă, iar generozitatea unor oameni precum Igor, care a găzduit 12 familii de refugiați de la izbucnirea războiului, este cu adevărat inspiratoare.

În total, 2 milioane de copii au fost forțați să lase totul în urmă în căutarea siguranței în țările vecine. Împreună, cu cei 2,5 milioane de copii strămutați în interiorul Ucrainei, este una dintre cele mai rapide deplasări pe scară largă de copii de la al Doilea Război Mondial. Cifrele sunt uluitoare. Atâta traumă pentru atâtea vieți tinere. Niciunul dintre acești copii nu va mai fi niciodată la fel.

Acum acasă, nu mă pot opri să mă gândesc la toate familiile pe care le-am întâlnit și la tot ce au lăsat în urmă. Nu doar casele lor, ci și școlile, prietenii, membrii familiei și aproape tot ce dețin. Mă gândesc la propriii mei copii și la ce ar putea fi pentru ei să sufere durerea și durerea de a-și pierde casele și tot ceea ce au cunoscut într-o clipă fără sens.

Dar mă gândesc și la poporul Moldovei și la compasiunea incredibilă pe care au arătat-o ​​familiilor ucrainene și la speranța pe care o asemenea generozitate o aduce nu doar familiilor, ci și tuturor norocoșilor să asistăm la această revărsare de empatie în timp real. Prin toată această tulburare și incertitudine, sunt mișcat de bunătatea unor oameni ca Igor și sper că copiii care trăiesc prin această criză nu vor uita niciodată micul gest al unui străin. La casa lui Igor, cu un loc de joacă uriaș în curtea lui pentru copii și un foc cald primitor în sufragerie, mi-a spus: Nu le spunem refugiați. Le numim oaspeți speciali”, a încheiat Orlando Bloom.

Amintim că celebrul actor Orlando Bloom s-a aflat într-o vizită în Republica Moldova, pentru a contribui la ajutorul oferit refugiaților ucraineni.

„De la începutul războiului din Ucraina, un copil a devenit refugiat aproape în fiecare secundă. Mă aflu în Moldova cu UNICEF și mă întâlnesc cu familii care au fost forțate să lase totul în urmă în căutarea siguranței”, a scris Orlando Bloom pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button