fbpx

O furtună geomagnetică lovește planeta: Efectele pe care le poate avea

O furtună geomagnetică puternică lovește Terra în perioada 14-15 iulie. Din acest motiv ar putea fi dată peste cap funcționarea sistemelor de comunicații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unele surse din presa internațională scriu că fenomenul ar putea provoca perturbări ale energiei electrice la nivel mondial. De asemenea, ar putea fi afectată activitatea sateliților, iar drept urmare ar apărea pană de internet, și lipsa semnalelor de televiziune și a celor de telefonie mobilă.

Totuși, conform responsabililor de la Administrarea Oceanică și Atmosferică din SUA, furtuna lovește regiuni de la altitudinea de 65 de grade. Așadar, cele mai afectate ar fi zone din Norvegia, Canada, Rusia, Suedia și Finlanda. De menționat este că, potrivit specialiștilor, în Canada și Alaska ar putea fi văzută aurora.

Furtuna geomagnetică este rezultatul unor schimbări majore ale curenților, plasme produse de vânturile solare, potrivit libertatea.ro. Cel mai puternic fenomen de acest gen a avut loc în 1859. Conform specialiștilor, actualmente Soarele este la începutul ciclului sau de 11 ani, în care se produc erupții și explozii de intensități diferite, acestea urmând să atingă apogeul în 2025.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button