fbpx

O femeie acuză medicii de malpraxis: Copilul său a decedat la două zile după naștere. Reacția spitalului

Medicul Elena Stadnic acuză doctorii de malpraxis. Mai exact, femeia și-a pierdut copilul la două zile după naștere. Stadnic susține că a născut la Spitalul Clinic Municipal nr.1, iar specialiștii maternității ar fi admis anumite erori. De cealaltă parte a baricadei, instituția susține că a creat o comisie specială pe marginea cazului. Totodată, într-un comunicat, se arată că asistența medicală a fost acordată conform protocoalelor clinice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„… Pentru noi, de 40 de zile cea mai traumatică amintire, depresie, apatie in care soțul și prietenii încearcă să ne scoată! Dar povestea nu este despre emoțiile noastre dar despre nedreptatea in care cadrul medical- colegii noștri care am avut încredere au comis erori medicale ,plus de frica cea mare că punem întrebări niau evitat și sau eschivat de la răspunsuri, că peste o lună să găsească cum să rezolve cazul – nu traumatismul neonatal cu hemoragia intracerebrală și soc hemoragic in decurs de o oră de la naștere însă chisturi și anomalii cerebrale și patologie inflamatorie in toate organele”, a scris femeia pe pagina sa de Facebook.

Stadnic acuză medicii maternității de fals în acte. Totodată, aceasta afirmă că personalul n-ar fi respectat protocoalele în vigoare.

Suntem și noi doctori și acuz direct aceste persoane de fals în acte medicale, nerespectarea protocoalelor medicale, Morfopatolog – interpretarea eronată a datelor medicale ! Poate oare în Moldova noastră să se termine sunetele pentru cineva și să rezolve pe interior tot închis între 4 pereti. Oare cum este posibil așa ceva?”, a mai adăugat Elena Stadnic.

De cealaltă parte, instituția medicală susține că a creat, la 20 aprilie curent, o comisie multidisciplinară care examinează cazul.

„Având în vedere faptul că acest caz clinic deosebit din punct de vedere medical, științific cât și social s-a soldat tragic, administrația instituției și membrii comisiei au insistat suplimentar la o întâlnire cu membrii familiei , unde cuplului i-au fost oferite toate răspunsurile la întrebări reieșind din particularitățile cazului clinic dat. Ulterior, doamna Elena Stadnic-Corcodel a primit și un răspuns oficial la reclamația adresată instituției noastre”, se arată în reacție.

„O altă conduită, din păcate, nu ar fi schimbat rezultatul final, indiferent de faptul că nașterea ar fi avut loc într-o instituție medico-sanitară publică sau privată, reieșind din particularitățile cazului respectiv, iar acordarea asistenței medicale a fost conform protocoalelor clinice în vigoare. Regretăm faptul că colegii noștri, medici și ei de specialitate, în loc să țină cont de recomandările celor mai buni specialiști în ramură, au ales îndemnul la o judecată publică”, a conchis instituția.

Elena Stadnic susține că va apela și la expertiza internațională.

Articole asemănătoare

Back to top button