fbpx

Noile mutații COVID-19 atacă populația tânără. Medic: Avem pacienți de 22 și 23 de ani la terapie intensivă

Noile mutații ale COVID-19 atacă din ce în ce mai mult populația tânără, deoarece virusul devine mai agresiv, spune Serghei Cobîlețchi, șef al departamentului reanimare și anestezie din cadrul Institutului de Medicină Urgentă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La începutul pandemiei, zona de infectare era la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, iar tinerii se considerau apărați de acest virus. Astăzi, avem pacienți la terapie intensivă de 22 și 23 de ani care sunt într-o stare extrem de gravă. Sunt cazuri de infectare și la copii”, a declarat Serghei Cobîlețchi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui, cetățenii trebuie să înțeleagă că neprotejarea împotriva virusului va aduce tot mai multe cazuri de infectare în rândul copiilor. Totodată, medicul a amintit și despre dezinformările din societate, precizând că astfel de probleme se transmit mult mai ușor către populație.

Iar Anatol Ciubotaru, ex-directorul Spitalului Republican, a menționat că problema aceasta face parte „dintr-un război hibrid care este bine dirijat”.

Cineva câștigă bani din aceste dezinformări. Oamenii sunt bulversați, autoritățile responsabile din țară ar trebui să blocheze aceste minciuni și să lupte cu ele, deoarece sunt foarte dăunătoare”, a declarat Anatol Ciubotaru.

Amintim că rata de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova este în jur de 25%.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button