fbpx

Nagacevschi susține că CC ar obstrucționa voința politică a majorității PSRM-Șor: „Un precedent extrem de periculos pentru democrație”

Actualul ministru în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, afirmă că judecătorii Curții Constituționale (CC) ar obstrucționa voința politică a majorității parlamentare formate din PSRM, Partidul Șor și grupul Pentru Moldova. Se întâmplă în contextul în care Înalta Curte a refuzat suspendarea decretului prin care Maia Sandu o înaintează a doua oară la funcția de premier pe Natalia Gavrilița, iar constituționalitatea documentului va fi examinată pe 23 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful de la Justiție susține că CC ar prelungi „incertitudinte politică” cu 10 zile.

„Este absolut neclar de ce Curtea a decis să examineze constituționalitatea decretului Președintelui privind desemnarea repetată a doamnei Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de premier abia la data de 23 februarie. Astfel incertitudinea politică este prelungită pentru încă 10 zile, aparent contrar spiritului Constituției”, a scris Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.

În același timp, ministrul interimar al Justiției a afirmat că magistrații ar încerca să obstrucționeze voința politică a majorității declarate în Parlament.

„Dacă este voință politică suficientă pentru învestirea unui Guvern și soluționarea crizei politice, este inadmisibilă obstrucționarea acestei voințe. Asemenea precedente sunt extrem de periculoase pentru democrație și statul de drept”, a adăugat acesta.

Amintim că magistrații CC se vor expune asupra Constituționalității decretului emis de Sandu pe 23 februarie.

Totuși, mai multe voci din spațiul public susțin că, potrivit dispozițiilor anterioare ale CC, Maia Sandu ar fi trebuit să o desemneze pe Durleșteanu premier, în contextul situației create.

Aceasta a fost propusă la șefia Executivului de PSRM chiar în timp ce garnitura Gavrilița își prezentau programul în fața deputaților, iar ulterior socialiștii au anunțat semnarea unei majorități cu grupul Pentru Moldova.

Citește și: CC respinge solicitarea PSRM de a suspenda candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier

Președinta, însă, a înaintat a doua oară candidatura Nataliei Gavriliță pentru această funcție, după ce echipa fostei ministre a Finanțelor nu a obținut nici un vot în Legislativ.

ZUGO precizează că, anterior, Nagacevschi a fost juristul PSRM.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button