fbpx

Munteanu a sesizat CSP, după ce i-ar fi fost spart e-mailul și contul de Telegram

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) după ce contul de Telegram, dar și poșta electronică i-au fost sparte, iar mai multe conversații au fost publicate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În demers, Munteanu a menționat că din mesajele publicate s-a creat percepția că ar deține prin persoane interpuse proprietăți pe care nu le-a declarat și că ar gestiona din umbră anumite afaceri.

În acest sens, CSP l-a desemnat pe procurorul PCCOCS, Vitalie Chișcă, în calitate de procuror de caz pentru a examina acțiunile invocate în demersul procurorului general interimar, Ion Munteanu.

Amintim că poșta electronică și contul de Telegram ale procurorului general interimar, Ion Munteanu, ar fi fost sparte la 25 noiembrie. Acesta a relatat că se aștepta la această scurgere de mesaje, însă „tot ce apare acolo nu ar trebui în mod normal să îl afecteze, doar dacă nu au fost făcute retușări sau trucări”.

În urma acestor atacuri cibernetice, au fost publicate presupuse conversații personale ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, urmat de consilierul prezidențial, Dorin Recean, dar și Vadim Pistrinciuc, fost deputat al Partidului Liberal Democrat din Moldova, care în prezent ar fi consilierul neoficial al Maiei Sandu. Și ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a fost vizată în cazurile de scurgere a informațiilor de pe Telegram.

Marți, 22 noiembrie, următoarea victimă a „spargerilor” a devenit noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba. Acesta a anticipat că i-a fost spart contul de Telegram.

Articole asemănătoare

Back to top button