fbpx

Ministerul de Interne, după incidentul din Polonia: „Poliția de Frontieră supraveghează și este la datorie”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ridică gradul de atenție ca urmare a rachetelor care au lovit Polonia în seara zilei de marți, 15 noiembrie, și care au provocat pierderi de vieți omenești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile reiterează că Republica Moldova este expusă pericolului raidurilor cu rachete, la fel ca toate țările care au frontieră cu Ucraina.

„Republica Moldova, la fel ca țările care au frontieră cu războiul, este expusă pericolului raidurilor cu rachete care pot oricând lovi localități aflate în apropierea frontierei cu Ucraina. Polonia a fost afectată astăzi, iar doua persoane si-au pierdut viața, în momentul în care două rachete au explodat la marginea unei localități aflate la frontieră”, se arată într-un comunicat al MAI.

În context, Ministerul de Interne invocă incidentul de acum câteva săptămâni din raionul Ocnița, unde o rachetă rusească a explodat în apropierea satului Naslavcea.

„Săptămâna trecută a avut loc un incident la Naslavcea, când o rachetă rusească a explodat în apropierea satului și a distrus mai multe gospodării”, adaugă MAI.

Totodată, Ministerul asigură cetățenii că Poliția de Frontieră este la datorie.

„În această situație, Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova supraveghează cu atenție hotarele și este la datorie, gata să intervină la necesitate. Punctele noastre de trecere a frontierei sunt deschise, pregătite să acorde sprijin persoanelor care vor să treacă frontiera. Reiterăm că Poliția de Frontieră este în prima linie, gata de intervenție și gata să acorde ajutor”, conchide instituția.

Amintim că în seara zilei de marți, 15 noiembrie, mai multe surse media au scris că Polonia a fost lovită de două rachete. Presa locală a informat despre două decese în urma incidentului din satul Przewodov, voievodatul Lublin. Premierul Poloniei a convocat o ședință de urgență a Comitetului de Securitate Națională.

Ulterior, Ministerul rus de Externe a venit cu o reacție. Moscova neagă că îi aparțin rachetele și susține că incidentul din Przewodov reprezintă „o provocare deliberată pentru a escalada situația”.

Articole asemănătoare

Back to top button