fbpx

Ministerul Apărării, despre racheta găsită la Briceni: Nu s-a identificat explozibil

Ministerul Apărării a venit cu detalii despre incidentul produs în apropierea orașului Briceni, unde luni, 5 decembrie, a fost găsită o rachetă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în urma verificării ariei, echipa de geniști deplasată la fața locului nu a identificat explozibil care ar prezenta pericol pentru populația locală.

Amintim că pe fondul noului atac cu rachete asupra Ucrainei de luni, 5 decembrie, fragmente dintr-o rachetă uriașă au fost descoperite într-o livadă din apropierea oraşului Briceni. Obiectul exploziv a fost identificat de o patrulă a Poliției de Frontieră.

ZUGO menționează că un accident similar s-a întâmplat luni, 31 octombrie, atunci când Rusia a lansat mai multe rachete în Ucraina. Una dintre acestea a fost doborâtă de sistemul de apărare ucrainean și a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat atunci că nu au fost raportate victime, dar casele unor localnici au rămas cu geamurile sparte.

De asemenea, Moldelectrica a comunicat luni, 5 decembrie, despre perturbații în sistemul electroenergetic din cauza noului atac masiv cu rachete în Ucraina, din aceeași zi.

Articole asemănătoare

Back to top button