fbpx

Livezi distruse și semănături compromise. Localitățile unde agricultorii au rămas fătă sute de hectare de culturi după ploile de la începutul lui iulie

În perioada 20 iunie – 2 iulie, ploile au provocat daune în mai multe localități ale țării. Zeci de hectare pe care creșteau culturi agricole au fost compromise.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Inspectoratului General pentru Situațiii de Urgență, precipitațiile adundente au afectat 23 de hectare de livezi în localitatea Albinețul Vechi, Fălești. Prejudicii au fost înregistrate și în Brăviceni, Orhei, unde vântul puternic și ploaia a distrus 63 de hectare de culturi agricole, printre care 15 de floarea soarelui, 13 de porumb și 35 de orz.

La Hîncești, condițiile meteo nefavorabile au afectat 108 hectare de grâu. Aversele au provocat pagube și în Filipeni, Leova, au fost deteriorați circa 680 de metri de drum local și distruse 10 hectare de culturi agricole: 4 de floarea soarelui și 6 de grâu.

Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teritoriu. Responsabilii urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate în urma averselor.

Articole asemănătoare

Back to top button