fbpx

video | Protest la CEC: Oamenii cer mai multe secții de votare peste hotare

Protest în fața sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC). Manifestanții susțin că au venit pentru a cere instituției să mărească numărul de secții de vot de peste hotare pentru parlamentarele din 11 iulie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

update: Comisia Electorală Centrală a suplinit numărul secțiilor de votare de peste hotare. Așadar, pe 11 iulie, la parlamentarele anticipate, oamenii din diasporă vor putea vota în 146 de secții, ci nu în 139, așa cum a fost stabilit anterior.

La fața locului sunt prezenți mai multe persoane echipate cu flaguri cu logo-ul PAS. Totodată, la manifestație au venit și reprezentanții formațiunii Democrația Acasă.

Urmărește LIVE protestul:

Menționăm că cetățenii s-au revoltat în urma anunțului făcut sâmbătă, conform căruia în străinătate urmau să fie deschise 139 de secții. Hotărârea Comisiei a fost contestată deja la Curtea de Apel (CA), iar în fața CEC și CA s-au adunat manifestanți.

De asemenea, și în diasporă s-a protestat. Bunăoară, la Frankfurt, moldovenii s-au adunat cu pancarte în fața sediului Consulatului Moldovei.

Decizia de sâmbătă a fost criticată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, dar și de președinta, Maia Sandu.

„Oamenii cer alegeri libere si corecte. Decizia Comisiei Electorale Centrale nu ține cont de criteriile scrise în lege. Aceasta nu va asigura alegeri libere si corecte”, a declarat Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button