fbpx

Insistă pe candidatura Marianei Durleșteanu: Partidul Șor și platforma „Pentru Moldova” nu își schimbă poziția

Pardidul Șor, dar și deputații transfugi din platforma „Pentru Moldova” insistă pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-mistră. Cele două fracțiuni condamnă presupuse intenții ale președintei Maia Sandu, care, potrivit lor, ar fi „să ducă țara într-o criză politică de durată cu consecințe extrem de grave”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ne reiterăm susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru postul de prim-ministru… . Pledăm în favoarea dizolvării legislativului și a organizării alegerilor parlamentare anticipate, doar că acest lucru trebuie să se întâmple în condițiile unui guvern pe deplin funcțional, care să poată gestiona eficient treburile statului”, se arată într-un comunicat.

Parlamentarii au ținut să îi aducă acuzații actualei șefe a statului, Maia Sandu.

„Condamnăm intențiile declarate ale Maiei Sandu, de a încălca în continuare buchia și spiritul Constituției, precum și hotărârile Curții Constituționale, care sunt obligatorii, și de a băga țara într-o criză politică de durată cu consecințe extrem de grave, mai ales în contextul actual”, au scris parlamentarii.

Menționăm că PSRM a anunțat că va chema fracțiunile parlamentare la dialog, în contextul „crizei profunde în care intră țara”. Conform unui comunicat, socialiștii și-ar dori să ajungă la un numitor comun cu colegii din Parlament cu privire la învestirea unui nou cabinet de miniștri.

Totodată, PSRM nu a exitat să ceară președintei Maia Sandu să „înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale”.

Amintim că, la 23 februarie curent, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea  Nataliei Gavrilița drept candidat la funcția de premier pentru a doua oară.

S-a întâmplat în contextul în care majoritatea parlamentară, formată din socialiștii și deputații Șor și mai mulți transfugi din Pentru Molodova, a înaintat-o la această funcție pe Mariana Durleșteanu.

„Totul are o limită, iar Moldova are nevoie de un nou Parlament, de un Guvern de profesioniști, susținut pe termen lung, nu de conjunctură. Oamenii știu că există o singură soluție – alegerile anticipate. Nu avem dreptul să privim cum se face recapturarea statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a spus Sandu după decizia Înaltei Curți.

Citește și: „La anticipate sau la referendum”. Reacția Maiei Sandu după decizia CC

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button