fbpx

Igor Dodon, după trei ore de audieri la PG: Nici bănuit nu pot fi în acest dosar. Nu căutați tancuri rusești

După trei ore de audieri la Procuratura Generală, Igor Dodon a făcut câteva declarații, printre care faptul că nu poate fi considerat „nici bănuit în acest dosar”, iar PG ar acționat „după indicațiile guvernării”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a relatat că a studiat acest dosar, iar atât el, cât și colegii, echipa sa de avocați – ar fi cu toții nevinovați.

Vreau să reiterez încă odată ceea ce am spus în luna mai 2008. Atunci, R. Moldova a obținut cel mai avantajos preț din regiune la livrarea energiei electrice. Vin cu detalii. Prețul obținut atunci, cu toate că responsabil nu am fost eu personal, dar Energocom, prețul a fost de 4 cenți și 3,3 cenți, în condițiile în care prețul pe piața din Ucraina era de 6,2 cenți”, a declarat Dodon.

Socialistul a adăugat că „aceste încercări de a schimba agenda publică prin astfel de show-uri și justiție televizată nu vor aduce rezultate”, reiterând că nu se ascunde și că este dornic de a se prezenta și a prezenta informațiile acumulate de el.

„Oamenii vor prețuri mai ieftine acum la gaz, dar voi căutați potcoave de nu știu ce, de 14 ani în urmă. Nu căutați tancuri rusești, ocupați-vă de problemele oamenilor”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a prezentat marți, 25 ianuarie, în fața procurorilor, pentru a oferi mai multe explicații în dosarul „Energocom”, prin care statul a fost prejudiciat de aproape 12 milioane de dolari. Este a doua citație a sa la Procuratura Generală dosarul privind achiziționarea energiei electrice în 2008-2009, perioadă în care președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) era ministru al Economiei și Comerțului.

Articole asemănătoare

Back to top button