fbpx

I-ar fi promis un telefon în schimbul imaginilor intime cu ea. Un bărbat din Glodeni, învinuit de trafic de copii, eliberat și achitat de judecători

Un bărbat din Glodeni, învinuit pentru trafic de copii în scop sexual, a fost reținut și plasat în arest, mai apoi, însă, a fost eliberat și achitat. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au atacat la Curtea de Apel Bălți sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, care a respins solicitarea pentru aplicarea pedepsei cu închisoare față de inculpat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmează detalii ce vă pot afecta emoțional!

Faptele de care este învinuit bărbatul de 30 de ani au avut loc în perioada iulie-august 2017. Potrivit acuzatorilor de stat, acesta ar fi contactat pe internet o adolescentă din raionul Glodeni, care atunci avea vârsta de 15 ani. Acesta ar fi profitat de vârsta fragedă a victimei și i-ar fi promis că îi va oferi un telefon performant, dacă aceasta-i va trimite imagini intime cu ea.

Următorul pas al bărbatului ar fi fost să o amenințe că le va trimite acele imagini părinților și apropiaților ei, dacă adolescenta nu va participa la sesiuni video pe internet cu el, în direct. În cadrul acestor sesiuni, inculpatul ar fi constrâns-o să privească acțiuni perverse cu caracter sexual ale acestuia, precum și a determinat-o la acțiuni cu caracter erotic pe adolescentă.

Bărbatul ar fi folosit conturile electronice ale camaradului.

Comunicarea acestora ar fi avut loc atât pe canale de comunicare video obișnuite, cât și pe rețele de socializare, unde adolescenta-și indicase vârsta minoră. Totuși, ca măsură de precauție, bărbatul nu și-ar fi folosit propriile conturi, ci ale partenerului său de lucru, cu care se afla la muncă în construcție, în Sankt Petersburg, Rusia. Ultimul, însă, deși a fost dispusă aducerea lui silită pentru declarații în calitate de martor, nu a fost de găsit pentru ca să compară în fața judecătorilor, deși nu a fost înregistrată părăsirea țării de către acesta. Pe de altă parte, instanța de judecată a refuzat acordarea unui termen rezonabil pentru ca acest martor cheie să fie totuși audiat în cadrul procesului judiciar.

Adolescenta ar fi încercat să-și pună capăt zilelor

Situația creată a devenit tensionantă, iar adolescenta i-a comunicat bărbatului că renunță la înțelegerea prin care acesta urma să-i dea un telefon mobil în schimbul imaginilor cu ea. Acesta, însă, ar fi continuat să o amenințe și să o supună exploatării sexuale. În urma transmiterii imaginilor în cauză unor apropiați de-ai ei, aceasta a început să surprindă priviri întrebătoare în jur, fapt pentru care ar fi absentat două săptămâni de la școală, pentru ca mai apoi să încerce să-și pună capăt zilelor.

I-a recunoscut chipul și vocea bărbatului

Procurorii au prezentat ansamblul de probe care dovedesc vinovăția inculpatului, inclusiv martori și răspunsul companiei care gestionează canalul de comunicare video pe care inculpatul l-ar fi folosit la comiterea crimei, care confirmă că acele conversații au fost purtate în timp ce utilizatorul se afla în Sankt Petersburg, Rusia. Mai mult, în instanța de judecată, adolescenta i-a recunoscut chipul, expresia feței și vocea inculpatului.

Prin urmare, sub conducerea procurorilor, inculpatul a fost reținut și plasat în arest, însă ulterior a fost eliberat și achitat de către Judecătoria Drochia. Totuși, acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS consideră achitarea lui contrară legii și au solicitat, din nou, condamnarea lui la 15 ani de închisoare pentru infracțiunea de trafic de copii, comisă prin recrutarea unui copil, în scopul exploatării sexuale necomerciale, acţiuni însoțite de profitarea de situația de vulnerabilitate a copilului, de ameninţare cu divulgarea informaţiilor confidenţiale familiei copilului sau altor persoane.

Mai exact, procurorii consideră că instanța de judecată nu a examinat probele cu suficientă diligență, precum și că nu a acordat un termen rezonabil pentru prezentarea în fața judecătorilor a martorului cheie pe acest dosar, care nu onorează citațiile legale, dar nici nu este de găsit la domiciliu, la această etapă.

Articole asemănătoare

Back to top button