fbpx

Gheorghe Cavcaliuc urmează să fie reținut și plasat în arest. Curtea de Apel a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău

Liderul „Partidului Acasă Construim Europa” (PACE), fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, continuă să fie anunțat în căutare, cu aplicarea arestului, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În seara zilei de luni, 27 decembrie, Curtea de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia Gheorghe Cavcaliuc urmează să fie reținut și plasat în arest.

PCCOCS amintește că recent, Interpol a acceptat cererea de anunțare în căutare a învinuitului în cauza penală în care procurorii PCCOCS au formulat învinuirea împotriva acestuia de coordonare a fabricării dosarelor Petic (înscenarea violului) și Verbițchi (înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina).

În perioada infracțională investigată de procurori, învinuitul deținea funcția de șef adjunct în Poliția Republicii Moldova. Decizia Curții de Apel a fost pronunțată după ce acesta a contestat aplicarea arestului preventiv, ulterior citării de prezentare la PCCOCS, pe care însă nu a onorat-o.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button