fbpx

Gavrilița anunță că am putea avea peste 3000 de cazuri de COVID-19 zilnic. „Vom veni cu restricții adiționale”

În Republica Moldova s-ar putea înregistra peste 3000 de cazuri de COVID-19 zilnic. Prognozele au fost anunțate în studioul emisiunii Politica de la TV8 de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform ei, actualmente ne confruntăm cu un nou val de infectări, cauzat de tulpina Delta. De asemenea Gavrilița a vorbit despre testele gratuite pentru profesori, punctând că acestea sunt necesare când nu există vaccinare gratuită, iar dreptul profesorilor de a alege să se imunizeze sau nu se finalizează atunci „când începe dreptul copiilor la un mediu sigur.”

„Ne așteaptă un număr mare de infectări la sfârșitul lunii octombrie. Prognozele sunt de peste 3000 de îmbolnăviri pe zi. Încercăm să trecem prin acest val fără ca să sacrificăm sănătatea copiilor, fără ca să compromitem procesul de studii”, a menționat Gavrilița.

În același timp, șefa Executivului a precizat că s-ar putea impune noi restricții după evenimentele cu mii de persoane, la care nu se poartă mască. „Afară acest virus se răspândește mai puțin și probabilitatea de infectare este mai mică. Am avut angajați ai Ministerului de Interne și la Ziua Independenței, și la Summer Fest, care impun purtarea măștii. Dar imediat cum pleacă polițistul, oamenii își scot masca. Asta înseamnă că noi vom veni cu restricții adiționale”, a punctat prim-ministra.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button