fbpx

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău îl acuză pe Ion Ceban că ar fi depășit atribuțiile de serviciu. Reacția edilului

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău îl acuză pe Ion Ceban că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. O eventuală sesizare la Procuratură ar putea parveni din cauza unor presupuse interese cu unele companii care se ocupă amplasează publicitate stradală în capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre Epamedia și Moldpresa Grup. Potrivit aleșilor locali, ultima fiind fondatoare a primei, iar directorii ar fi apropiați de Ceban și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Așadar, conform lor, scoaterea panourilor publicitare și regulamentul care ar fi oferit permisiunea de a amplasa publicitate pe stațiile de așteptare companiei Epamedia, ar fi fost o tentativă de monopolizare a pieței, iar evacuarea panourilor ar fi ilegală.

În același timp, consilierii au punctat că există un contract cu Epamedia care expiră peste un an, însă primarul ar intenționa să îl prelungească pentru încă cinci. Cât despre Moldpresa Grup, oficialii susțin că s-ar încălca regulamentul de amplasare a gheretelor în capitală.

Consilierii PAS cer primarului și viceprimarilor de ramură să anuleze actele, pe care le consideră ilegale, de evacuare a panourilor, să nu prelungească acordul cu Epamedia și să finalizeze regulamentul nou pentru amplasarea publicității exterioare și să îl prezinte Consiliului spre aprobare. Aceștia afirmă dacă nu li se vor îndeplini solicitările, se vor adresa Procuraturii.

Ca urmare, Ceban a venit cu o reacție și a punctat că regulamentul despre care s-a vorbit trebuia să fie aprobat a fost elaborat încă în 2019, însă s-a luat o pauză de jumătate de an, până în iunie 2020, până urma să fie votat.

La rândul său, acesta a acuzat consilierii că nu cunosc terminologia specifică. Mai mult, potrivit lui, consilierii care l-au acuzat ar avea grade de rudenie cu administratorii altor companii interesate.

„Cred că orașul arată mai bine așa. Așa cred și oamenii cu care am discutat. Așa nu cred unii consilieri care au interese în această privință. Dacă ați observat declarațiile pe care le-am făcut în luna decembrie, dacă nu va fi aprobat până pe 31 decembrie, la una dintre ședințele de la care consilierii respectivi au fugit, facem în continuare regulă în intersecții, în sensurile giratorii, în zonele care urmează să fie reabilitate”, a declarat Ceban.

În același timp, Ceban afirmă că municipalitatea organizează pentru prima dată licitații transparente pentru amplasarea gheretelor. „Am fost criticat pentru gherete. Am fost criticat pentru panouri. Am fost criticat pentru ABS. Am fost criticat pentru multe alte lucruri. Știți de ce? Pentru că în spatele acestor lucruri se află oameni cu interese de afaceri”, a conchis Ceban.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button