fbpx

foto, video | Protestul de duminică, desfășurat cu încălcări. Ce obiecte periculoase au identificat polițiștii

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că protestul de duminică, 16 octombrie, s-a desfășurat cu multiple încălcări din partea manifestanților. Deși au fost somați de mai multe ori, organizatorii manifestației au ignorat cerințele oamenilor legii, susține Poliția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Una dintre multiplele încălcări admise de protestatari a fost blocarea intenționată a traseului. Manifestanții au instalat corturi din nou pe artera de circulație a transportului.

Oamenii legii susțin că acțiunile participanților la protest au avut scop de destabilizare, fiind evitat orice dialog cu forțele de ordine. Printre acțiunile neconforme ale acestora se numără:

  • încălcarea regulilor stabilite anterior în cadrul ședinței comune a Comisiei pentru Situații Excepționale;
  • admiterea în mulțime a persoanelor în stare de ebrietate, cu comportament dubios și obiecte periculoase la ele;
  • depistarea în corturile manifestanților cutii cu obiecte pirotehnice.

Conform Poliției, acțiunile protestatarilor periclitau siguranța și ordinea publică.

„În contextul în care au fost depășite cele patru ore de protest prevăzute de Comisia pentru Situații Excepționale, au fost depistate o mulțime de obiecte interzise și existând pericol real pentru periclitarea ordinii publice, corturile au fost ridicate. Ulterior, ignorând din nou orice solicitare a organelor de forță, protestatarii au luat corturile din orășelul instalat și demonstrativ au început să le instaleze pe carosabil în prezența oamenilor legii, blocând traficul, iar organizatorii iarăși au evitat orice contact cu Poliția, extinzând aria de blocare a carosabilului”, se arată într-o notă a IGP.

Timp de o săptămână, Poliția a inițiat 178 de proceduri contravenționale pentru încălcările admise de protestatari.

Foto: IGP
Foto: IGP

Video: IGP

Amintim că duminică, 16 octombrie, a avut loc cea de-a cincea săptămână de proteste antiguvernamentale. Pe lângă susținătorii Partidului Șor, de această data s-au alăturat și cei ai Partidului Acasă Construim Europa (PACE).

Protestatarii au venit cu drapele ale Republicii Moldova și au adus lozinci critice la adresa guvernării. Zeci de corturi se află în fața Parlamentului încă de acum patru săptămâni, atunci când a fost organizată prima manifestație în spațiul dintre Parlament și Președinție. Potrivit organizatorilor, manifestațiile vor avea loc non-stop „până când guvernarea își va da demisia”.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button