fbpx

foto | Vărsare „benevolă” de bani la un liceu de stat. Părinții, nevoiți să achite câte 3000 de lei pentru dulapuri, geamuri și draperii. Reacția instituției

La Liceul Teoretic „Pro Succes” de pe strada Aşhabad 127, sectorul Botanica al capitalei, părinții ar fi „îndemnați” să achite câte 3000 de lei anual, iar lunar alte câteva sute de lei. Banii, spun unii părinți, ar fi necesari pentru schimbarea geamurilor și cumpărarea mobilierului în sălile de clasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre colectările ilegale de bani a vorbit unul dintre părinți, postând pe o rețea de socializare fotografii din discuția de pe Viber a mai multor părinți. De acolo se înțelege că cei 3000 de lei sunt achitați la biblioteca instituției de învățământ, iar, recent, într-o clasă s-au mai colectat câte 200 de lei de la fiecare părinte pentru a procura un ceas de perete, draperii, un cuier, pământ pentru flori, magneți și vază. Însă, unul dintre adulți menționează că „cheltuieli mai sunt”, ceea ce ar releva faptul că, probabil, se vor mai colecta bani și în viitor.

Contactată telefonic de reportera ZUGO, directoarea adjunct a liceului, Marina Bîlici, ne-a comunicat că administrația nu se implică în acțiunile de colectare a banilor – de acest lucru se ocupă asociația de părinți, care uneori decide că elevii au nevoie de „lucruri sofisticate”.

Șefa adjunct a instituției a mai menționat că școala are mai multe necesități și de fiecare dată expediază solicitări către Direcția generală educaţie, cultură, tineret şi sport din cadrul Primăriei Chișinău pentru a li se oferi mijloacele financiare necesare procurării obiectelor de birotică sau realizării lucrărilor de reparație.

Marina Bîlici spune că știe despre cazul care a ajuns și pe internet, în acest sens fiind emis un ordin intern. Totodată, ea mai precizează că o Comisie se va întruni astăzi pentru a discuta situația creată, dar și că despre aceasta a fost sesizată Direcția generală educaţie, cultură, tineret şi sport. Bîlici a menționat că, anterior, astfel de situații nu s-au înregistrat în liceu.

Articole asemănătoare

Back to top button