fbpx

foto | Peste 100 de bombe, găsite la Căușeni în timpul lucrărilor agricole. Munițiile au fost neutralizate la fața locului

Geniştii din Batalionul Codru au neutralizat un arsenal format din peste 100 de muniţii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Descoperirea a fost făcută lângă satul Plop-Ştiubei din raionul Căuşeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Obiectele explozive au fost depistate pe un lan, în timpul executării lucrărilor agricole. La faţa locului s-a deplasat echipa de genişti, care a descoperit 110 bombe de la aruncător – calibrul de 82 mm, mine antitanc, precum şi grenade de mână.

Toate munițiile erau de fabricaţie germană. Deoarece s-au aflat peste 70 de ani în sol, aveau un grad sporit de uzură şi prezentau pericol pentru transportare, acestea au fost neutralizat pe loc, în condiţii de maximă securitate.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele unde există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea lor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau a altor componente.
Foto: Ministerul Apărării

Articole asemănătoare

Back to top button