fbpx

foto | Omătul a acoperit sudul și centrul Republicii Moldova. Cum se circulă pe drumurile publice?

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că, spre miezul zilei de astăzi, în ofida ninsorilor, toate drumurile publice din Republica Moldova sunt practicabile. Potrivit instituției, între ora 7:00 și 12:00 nu au fost înregistrate sectoare de drum blocate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În municipiul Chișinău, raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari și UTA Găgăuzia a nins, formându-se lapoviță, partea carosabilă a drumurilor publice naționale din aceste regiuni fiind lunecoasă și înzăpezită.

„În această perioadă, pentru combaterea lunecușului și deszăpezirea drumurilor publice au fost executate intervenții cu 8 autogredere, 16 buldozere cu pneuri, 35 de distribuitoare auto și implicarea a 16 muncitori rutieri.

În cazul situațiilor de blocaj pe traseele naționale, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela în regim non-stop la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117”, se arată într-un comunicat al ASD.

Precizăm că și la această oră a amiezii ninge în mai multe raioane din centrul și sudul republicii.

Amintim că meteorologii au emis pentru miercuri și joi, 27-28 ianuarie, o avertizare de Cod portocaliu de lapoviță și ninsoare.

Citește și: Nu depășiți limita de viteză și echipați mașinile corespunzător! Recomandări pentru șoferi în contextul Codului portocaliu de ninsori

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button