fbpx

Nu depășiți limita de viteză și echipați mașinile corespunzător! Recomandări pentru șoferi în contextul Codului portocaliu de ninsori

În contextul Codului portocaliu de ninsori, emis marți de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pe drumurile naționale se va forma ghețuș. Așadar, salvatorii transmit o serie de recomandări automobiliștilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șoferii sunt îndemnați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Totodată, aceștia sunt obligați să nu depășească limita de viteză.

În cazul unor destinații îndepărtate, este important ca șoferii să aibă bateria telefonului încărcată. La fel, persoanelor care au grijă de minori li se sugerează să-i monitorizeze și să îi însoțească spre și de la instituțiile de învățământ în condiții meteo nefavorabile.

Precizăm că, în perioada 27-28 ianuarie, în Moldova se prevăd precipitații abundente sub formă de ninsoare sau lapoviță. Izolat va viscoli și se vor forma troiene.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button