fbpx

foto | Dodon, după întâlnirea cu Putin: Anul viitor prețul pentru gaze ar putea fi redus

Anul acesta prețul pentru gaze rămâne neschimbat, iar la anul acesta ar putea fi redus. Anunțul a fopst făcut de șeful statului după întrevederea cu omologul său rus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Dodon a declarat că a discutat cu Putin diverse aspecte ale dialogului strategic dintre cele două țări, acordând o atenție sporită soluționării problemei privind livrarea gazelor naturale în Republica Moldova și că împreună au coordonat următorii pași de colaborare. La fel, Dodon menționează că prețul gazelor va scădea din 1 octombrie.

Președintele mai spune că i-a comunicat liderului de la Kremlin despre activizarea contactelor cu oficiali de rang înalt din partea celor mai importanți parteneri externi ai țării noastre, despre rezultatele recentei întrevederi de la Bruxelles cu conducerea UE și NATO, precum și despre discursul pe care îl va rosti la cea de-a 74-a Adunare Generală a ONU.

„Am exprimat gratitudine conducerii Federației Ruse pentru prelungirea regimului de import fără taxe vamale pentru cinci categorii de mărfuri moldovenești din sectorul agroindustrial pe piața rusă. Datorită acestui fapt, volumul de produse exportate din țara noastră a crescut semnificativ în ultimele luni.

Am menționat importanța organizării primei, din ultimii trei ani, ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică și a celui de-al doilea Forum economic moldo-rus. Ambele evenimente se vor desfășura în luna septembrie la Chișinău.

De asemenea, am examinat mai multe chestiuni legate de politica internă și cea externă a Republicii Moldova. Am subliniat caracterul istoric al evenimentelor ce s-au produs în țara noastră la începutul lunii iunie și am adresat mulțumiri părții ruse pentru susținerea acordată în procesul de transfer pașnic al puterii”, spune Igor Dodon.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost abordată și problema transnistreană. Președintele declară a menționat necesitatea conjugării eforturilor tuturor participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”  cu scopul identificării unui model politic eficient, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute la nivel internațional.

                                                                 Foto: Igor Dodon via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button