fbpx

foto | A fost lansată prima hartă interactivă a produselor tradiționale din Moldova. Cu ce se mândrește fiecare regiune a țării?

Carne, fructe și legume, miere, lapte sau sărmăluțe pitice – toate se găsesc pe harta interactivă a produselor tradiționale din Republica Moldova, prima de acest gen creată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Harta reprezintă un instrument util prin intermediul căruia orice persoană interesată, inclusiv turiști naționali și străini, vor avea posibilitatea de a ne explora țara și de a se informa despre produsele tradiționale din diferite regiuni ale acesteia.

Harta interactivă are 2 secțiuni de bază:

  • Harta potenţialelor indicații geografice;
  • Harta indicațiilor geografice protejate.

Harta potenţialelor indicații geografice include informații despre produsele tradiționale care ar putea să beneficieze de protecție prin indicație geografică protejată (IGP), denumire de origine protejată (DOP) sau în calitate de STG.

Harta indicațiilor geografice protejate include informația referitoare la indicațiile geografice și denumirile de origine autohtone protejate. În prezent sunt 10 asemenea denumiri.

Harta interactivă conține informații detaliate despre produse, datele de contact ale producătorilor sau asociațiilor de producători. Totodată, aceasta permite căutarea informației în conformitate cu anumite criterii (unități administrativ-teritoriale, categorii de produse etc.).

„Ne propunem pentru viitor să elaborăm și o aplicație mobilă cu această hartă, iar dacă aveți alte sugestii pentru completarea sau perfecționarea celei existente, noi suntem deschiși să implementăm orice idee constructivă. Vă rugăm să transmiteți toate propunerile pe office@agepi.gov.md, a precizat Andrei Popa.

În cadrul evenimentului de lansare, invitații prezenți au avut ocazia să deguste unele produse cu indicații geografice, având posibilitatea să se convingă de unicitatea și capacitatea acestora de a deveni cartea de vizită a Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button