fbpx

Fiți atenți dacă procurați hrișcă! În loturi importate din Rusia s-a depistat conținut de pesticide care depășește norma cu mai mult de 50 de ori

În mai multe loturi de hrișcă importate din Rusia s-a depistat conținut de pesticide care depășește norma cu 57 de ori. Rosselhoznadzor a fost informat despre neconformitate de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rosselhoznadzor precizează că hrișca avea conținut de glisofat. Substanța este un erbicid utilizat pentru luota cu plantele dăunătoare. Conform cercetătorilor, produsul poate fi periculos pentru oameni și poate cauza boli oncologice, anomalii genetice, probleme hormonale sau infertilitate.

Responsabilii din Rusia informează că hrișca a fost importată din regiunile ruse Kursk, Breasnk, Leningrad și Voronej. Deocamdată nu este clar dacă loturile au ajuns pe rafturile magazinelor sau în piețele din Moldova ori dacă au fost ridicate de către ANSA.

Anterior, conform Rosselhoznadzor, responsabilii din Federația Rusă au fost informați de către autoritățile europene despre un lot de rapiță care neconform. Atunci conținutul de pesticide depășea norma de 78 de ori.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button