fbpx

Fenomenul testelor false la COVID-19 ia amploare în Republica Moldova. Șapte persoane, reținute la frontieră cu documente neveridice

Șapte teste false la COVID-19 au fost depistate de polițiștii de frontieră în patru puncte de traversare a hotarului. Posesori ai documentelor erau șase conaționali și un cetățean ucrainean.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Două din incidente de acest gen au fost consemnate la Palanca, pe sensul de ieșire din țară. Miercuri, către ora 01:15, au fost supuse unor cercetări amănunțite testele PCR, care ar fi emise de un laborator din Republica Moldova. Documentele au fost prezentate de un moldovean și un ucrainean. Din primele verificări, polițiștii de frontieră au constatat mai multe elemente de contrafacere a testelor, iar declarațiile persoanelor erau imprecise.

O oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, alte trei persoane au fost identificate cu teste falsificate la COVID-19. Și în acest caz, conaționalii nu au făcut declarații clare. La fel, Leușeni și Sculeni, alți doi moldoveni voiau să iasă din țară cu teste PCR contrafăcute.

În același timp, Poliția de Frontieră informează a depistat și un conațional care deținea permis de conducere fals. Acesta a fost identificat la puntul de trecere a frontierei Cahul, fiind pasager al unei curse care se deplasa de la Chișinău spre Portugalia. Acesta are 30 de ani, este originar din Călărași și a declarat că a fost rugat să transmită documentul altei persoane.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button