fbpx

Facturile la încălzire care vor veni în luna aprilie vor avea compensațiile acordate de Guvern

Facturile la încălzire pe care consumatorii le vor plăti în luna aprilie vor conține compensațiile acordate de Guvern, anunță prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă susținută după ședința Guvernului. Acest lucru se explică prin faptul că plățile se vor face pentru gazul consumat în luna martie, explică premierul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În contextul crizei gazelor, am venit cu un amplu program de compensații pentru ajustarea economiei la aceste tarife și pentru susținerea gospodăriilor casnice în contextul perioadei de iarnă. Aceste compensații vor continua în aprilie pentru că este vorba despre plata pentru luna martie. Deci, facturile pe care le va plăti gospodăriile casnice în aprilie vor conține această compensație pentru că este vorba despre luna martie de utilizare a gazelor naturale”, a declarat șefa Guvernului.

Totodată, premierul a îndemnat oamenii să consume mai puțin și să facă economii.

„Examinăm care sunt soluțiile în contextul creșterii în continuare a prețurilor la nivel internațional, dar trebuie să înțelegem – noi nu suntem producători de gaze naturale. Noi nu producem petrol. Toate aceste resurse energetice sunt importate, de aceea este nevoie să ne concentrăm pe eficiența energetică și este foarte important să ne orientăm spre surse alternative de energie”, a mai adăugat Natalia Gavrilița.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button