fbpx

„Există probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii”. PA confirmă: Galina Dodon va fi învinuită în dosarul „kuliok”

Procuratura Anticorupție (PA) confirmă citarea pentru data de 16 iunie curent a Galinei Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic „kuliok”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

PA amintește că investigațiile efectuate de către procurorii anticorupție pe această cauză penală, pe lângă alte infracțiuni, se referă și la infracțiunea de îmbogățire ilicită. În acest context sunt investigate mai multe persoane în privința cărora există probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii.

Procurorii menționează că persoanele în privința cărora există probe că ar fi comis infracțiunea nu pot fi audiate în calitate de martori, iar statutul de învinuit atribuit persoanelor acordă acestora garanții sporite la exercitarea dreptului la apărare în cadrul procesului penal.

Citește și: Soția lui Igor Dodon, chemată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire în dosarul „Kuliok”

Amintim că Igor Dodon se află în arest la domiciliu după ce a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Articole asemănătoare

Back to top button