fbpx

Epidemiologii trag semnal de alarmă: În R. Moldova ar exista deja tulpina Delta a noului coronavirus

Epidemiologii trag un semnal de alarmă. În Republica Moldova ar exista deja varianta Delta a noului coronavirus, în contextul în care numărul de cazuri noi de infectare este în creștere. Potrivit specialiștilor, un nou val de îmbolnăviri este inevitabil dacă autoritățile nu vor reintroduce restricții, iar oamenii nu se vor vaccina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Epidemiologii evidențiază că, dacă până acum două săptămâni numărul cazurilor noi de infectare era sub 50, în ultima perioadă, acesta se menţine zilnic sub 100. O cauză ar fi evenimentele şi manifestaţiile în masă la care moldovenii au uitat de regulile epidemiologice.

„Cum poate să fie bine când este în creştere numărul de cazuri. Uşoară, dar în creştere, este un semnal de alarmă de creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. E plin Chişinăul cu manifestaţii şi ne lăudăm că participă câte 10.000 -20.000 de oameni şi nu una, dar dacă observaţi nimeni nu respectă măsurile epidemiologice”, a declarat epidemiologul Viorel Prisăcari.

Cu 20 la sută este în creştere şi numărul pacienţilor care ajung în stare foarte gravă, spun epidemiologii. În plus, se atestă şi o majorare a cazurilor de import, iar specialiştii susţin că autorităţile ar trebui să impună autoizolare celor care revin din ţările afectate de varianta Delta.

„Nu toţi bolnavii se adresează la medic şi se trimit probe. Ceea ce am trimis în Germania nu s-a constatat prezenţa, dar asta nu înseamnă că putem fi siguri că el nu circulă”, a adăugat Prisacari.

Menționăm că, până acum, 3,6% persoane din întreaga populație au fost vaccinate. În jur de 5% s-au imunizat în afara ţării.

Articole asemănătoare

Back to top button