fbpx

Dosarul certificatelor sanitar-veterinare: CNA cere arest preventiv pentru trei persoane reținute

Centru Național Anticorupție cere arest preventiv pentru persoanele reținute în această săptămână în dosarul certificatelor sanitar veterinare. Este vorba despre doi medici și şeful adjunct al Direcţiei pentru Siguranța Alimentelor Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ședințele de judecată în acest sens se desfășoară deja. Acestea au început la ora 11:30, iar responsabilii demersurile corespunzătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Amintim că marți au fost reținute două persoane, suspectate de acțiuni ilegale în cadrul dosarului menționat. Miercuri s-a anunțat și despre al treilea bănuit plasat în izolator.

Actualmente, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit și alte 3 persoane puse sub învinuire și arestate la domiciliu. Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupţie.

Precizăm că, înainte de Paște, CNA a descins în hala de carne de la Piața Centrală. Atunci au fost reținută mai multe persoane pentru eliberarea contra-cost a certificatelor pentru produse neconforme. Ulterior, autoritatea a publicat și o înregistrare video din timpul investigației. În aceasta apare un specialist care vorbește despre un „vițel lipicios” și „zdohniturile” pe care le aduc comercianții spre vânzare.

Articole asemănătoare

Back to top button