fbpx

Dodon: „Nu vom admite anticipate. Nu sunt circumstanțele necesare”

Igor Dodon afirmă că socialiștii nu vor admite organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul PSRM susține că nu sunt întrunite toate condițiile necesare pentru declanșarea scrutinului. În același timp, Dodon își motivează opinia prin faptul că lumea este în plină pandemie de coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult, socialistul a afirmat că optează pentru învestirea unui nou cabinet de miniștri.

„Poziția noastră este una foarte clară. Considerăm că nu sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Acum există majoritate, care este gata să voteze și să investească un Guvern care să facă față acestei crize”, a spus Dodon.

Socialistul nu a ezitat să-și argumenteze poziția și din punct de vedere juridic.

„Conform hotărârilor precedente ale Curții Constituționale și conform hotărârilor și recomandărilor Comisiei de la Veneția din anul trecut și din anul 2019, Parlamentul nu poate fi dizolvat atâta timp cât există majoritate Parlamentară care este gata să investească un Guvern”, a declarat liderul PSRM.

Șeful socialiștilor a mai punctat faptul că alegerile anticipate nu pot avea loc întrucât nu ar exista un buget destinat pentru acestea.

„Vă amintesc că nu putem avea scrutinuri electorale, cât nu avem acoperire financiară. Nu vom vota în Parlament alocarea banilor pentru alegeri până nu cumpărăm cel puțin 400 de mii de. doze de vaccin. Niciun ministru și deputat nu va ridica mâna pentru fanteziile electorale”, a adăugat Igor Dodon.

De menționat este faptul că Dodon a acuzat, de mai multe ori, că țara „este într-un haos creat de instituția prezidențială”.

ZUGO amintește că șefa statului, Maia Sandu, a inițiat consultări cu fracțiunile Parlamentare pentru a discuta despre o eventuală dizolvare a Legislativului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button