fbpx

doc | Transportatorii au anunțat data primului protest față de „politica tarifară și protejarea schemelor corupționale”

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că joi, 25 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un protest al transportatorilor rutieri de persoane împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit APOTA, transportatorii își vor exprima astfel dezacordul față de „politica tarifară a MIDR la serviciile de transport rutier și protejarea schemelor corupționale”.

„Motivul organizării întrunirii servește neluarea măsurilor prevăzute de lege și solicitate prin mai multe demersuri ale APOTA adresate Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, se arată în notificarea depusă de organizație. La manifestație urmează să se alăture circa 100 de persoane.

Amintim că transportatorii au amenințat cu proteste, acuzând MIDR de inacțiune după ce nu s-a ajuns la un acord privind noi tarife pentru serviciile de autogară și serviciile de transport rutier, în pofida mai multor ședințe de lucru cu autoritățile din domeniu.

Drept urmare, ministrul Infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a spus că solicitările transportatorilor de majorare a prețului nu sunt justificate.

„Ce nu au spus transportatorii este că ei vor dublarea tarifului, uneori chiar mai mult decât dublarea. La moment dacă tariful este de 60 bani/km sau de 70 de bani/km, ei vor majorarea de peste un leu sau chiar mai mult. Le-am spus foarte clar, până nu voi avea calcule, până nu voi avea informații, până nu voi înțelege cum merge acest tarif, eu personal nu voi semna pentru nicio majorare. Tarife puse din pod, dublate, sau chiar triplate în baza unor calcule nejustificate nu vor avea loc”, a afirmat vicepremierul.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button