fbpx

Transportatorii amenință cu proteste: Vor tarife mai mari la călătorii

Nemulțumiți că autoritățile nu ar fi dat curs solicitării de a majora prețul la călătorii, transportatorii anunță că vor ieși în această săptămână la primul protest. Anunțul a fost făcut de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), după mai multe ședințe de lucru între reprezentanții APOTA și cei ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Asociația susține că MIDR nu a venit cu nicio soluție și nu a prezentat calculele proprii.

„Regretăm că MIDR încearcă să jongleze cu unele cifre și este preocupat de coruperea unor transportatori care ar «confirma» că mărimea tarifului actual este unul real”, se arată într-un comunicat.

Conform APOTA, MIDR a respins fără nicio justificare necesitatea restituirii accizelor la combustibil pentru transportatori și nu a venit cu instrumente de ordin financiar-fiscal sau administrativ de care dispune, care ar diminua din iminenta creștere a tarifului la serviciile de transport.

Totodată, asociația precizează că „schimbările care au avut loc în structura cheltuielilor serviciului de transport în mod inevitabil vor duce la majorarea tarifului pentru transportarea călătorilor”.

Mai mult, spune asociația, termenul legal pentru examinarea și adoptarea unei decizii asupra demersului transportatorilor a expirat și nu a avut ca finalitate adoptarea unei soluții: „În aceste împrejurări protestele transportatorilor devin inevitabile”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button