fbpx

Andrei Spînu, despre cerințele transportatorilor: „Tarife majorate din pod nu vor fi”

După ce transportatorii au anunțat proteste, solicitând tarife mai mari, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu susține că aceștia cer dublarea și chiar triplarea tarifului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre situația respectivă, Andrei Spînu a declarat că ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) se află într-o comunicare continuă cu transportatorii, informându-i că tarifele nu pot fi mărite până nu vor fi efectuate calcule speciale, pentru a înțelege cum este stabilit acest tip de tarif.

„Suntem într-o comunicare permanentă cu transportatorii. Ce nu au spus transportatorii este că vor dublarea tarifului, uneori chiar mai mult decât dublarea tarifului. Dacă la moment este 60-70 de bani sau chiar mai mult, ei cer peste un leu și ceva. Le-am spus foarte clar, până nu voi avea calcule, până nu vom înțelege exact cum este stabilit acest tarif, eu personal nu voi semna pentru nicio majorare, a spus Spînu în cadrul conferinței de presă.

Totodată, ministrul se arată dezamăgit de abordarea transportatorilor care au ajuns să șantajeze oamenii.

„Trebuie să fie clar pentru toată lumea, tarife din pod, dublate, triplate, calcule nejustificate nu vor avea loc. Îmi pare rău că ei șantajeze și în primul rad șantajează oamenii. Eu sunt pentru libertatea protestelor. Vor să protesteze, să o facă în limita legii. Să nu șantajeze oamenii cu stoparea transportului, mai ales când cer dublarea și triplarea tarifului, a mai declarat ministrul.

Amintim că transportatorii nemulțumiți că autoritățile nu ar fi dat curs solicitării de a majora prețul la călătorii, au anunțat că vor ieși în această săptămână la protest. Anunțul a fost făcut de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), după mai multe ședințe de lucru între reprezentanții APOTA și cei ai MIDR.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button