fbpx

doc | Problema animalelor fără stăpân din capitală, discutată în instanță. Ion Ceban a fost chemat la judecată de mai multe asociații obștești

Problema animalelor fără stăpân din capitală va fi discutată în judecată. Mai multe asociații obștești de profil l-au atacat pe edilul Chișinăului în instanță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cererea vine din partea organizațiilor pentru protecția animalelor „Datcha”, „Alga”, „Xena”, precum și Fundația Moldo-Germană „Laika”. Aceasta a fost depusă la sediul Rîșcani al judecătoriei Chișinău pe 30 iulie 2020, ia prima ședință este programată pentru 30 noiembrie, ora 09:40.

Organizațiile care se ocupă de protecția animalelor acuză autoritățile că nu ar executa mai multe măsuri, aprobate anterior, pentru a soluționa problema patrupezilor fără stăpân din Chișinău „pe cale civilizată”. În proces este vizată inclusiv întreprinderea Exdrupo.

Totodată, autorităților li se aduce aminte că animalele nu poartă nici o vină vă ajung pe străzi din vina omului și cer comportament uman „în raport cu aceste ființe, care chiar dacă nu vorbesc, suferă la fel atunci când sunt ignorate sau lovite cu ranga”.

Articole asemănătoare

Back to top button