fbpx

doc | Indignare în rândul chişinăuenilor: Prețuri mai mari pentru a intra cu mașina pe teritoriul cimitirului Doina

Primăria Capitalei în decembrie 2022 a majorat costul intrării în cimitirul Doina. Acum, pentru a intra cu mașina pe teritoriul cimitirului, va trebui să plătiți de la 20 până la 150 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un locuitor capitalei, revoltat de prețuri, a publicat pe o rețea socială un cec primit la intrarea în cimitir.

„Desigur, înțeleg totul. Totul în lume se scumpește, dar cum ar putea să crească prețul de intrare la cimitir de la 10 lei la 80 de lei? Ce s-a făcut pentru a crește prețul de la 10 la 80 de lei?”, întreabă bărbatul.

Totodată, el subliniază că, pentru a aduce persoanele în vârstă la mormintele celor dragi, oamenii sunt nevoiți să folosească transportul chiar pe teritoriul cimitirului, scrie point.md.

„Cimitirul este mare, de multe ori se întâmplă să aduci oameni în vârstă ca să poată vizita mormântul unei rude. Doar că o persoană în vârstă nu poate ajunge fizic la locul potrivit, iar tu o duci într-o mașină. Același lucru este valabil și pentru înmormântări, prieteni, rude și fiecare mașină costă 80 de lei, iar având în vedere numărul de procesiuni pe zi, acest lucru sfidează logica. Pur și simplu conduci pe asfalt și nu peste tot de înaltă calitate, să spui că este iluminat peste tot în cimitir nu poți de asemenea să spui. Înțeleg totul foarte bine, este nevoie de creșterea salariilor muncitorilor din cimitir, trebuie îmbunătățită infrastructura, dar peste tot este o limită”, scrie chișinăuianul.

Internauții au confirmat cuvintele bărbatului, menționând că trebuie să plătească și o taxă de intrare sporită.

„A fost și un șoc pentru noi. Ne-au cerut să spunem la ce dată a fost semnat ordinul, nu am auzit un răspuns de la cel care a fost pus pe poartă și abia atunci a ieșit un tânăr și a spus că în decembrie”, scrie internautul.

Foto: point.md

Pentru intrarea într-o mașină mică de până la 1500 kg oamenii vor trebui să plătească 20 de lei, dacă greutatea mașinii este de până la 3500 kg, costul este de 80 de lei, iar pentru o mașină de peste 5000 kg, se achită un tarif de 150 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button