fbpx

Defrișări la rezervația științifică „Plaiul Fagului”. Agenția „Moldsilva” s-a autosesizat

Defrișări în masă la Rezervația științifică „Plaiul Fagului”. Cel puțin asta reiese din mai multe poze publicate de activistul Vasile Costiuc, care a mai transmis că, în timpul nopții, s-ar fi încercat evacuarea lemnului. La fața locului intervenise poliția, după ce Costiuc ar fi fost agresat. Totodată, agenția „Moldsilva” s-a autosesizat pe marginea cazului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o transmisiune live, Vasile Costiuc a afirmat că mai mulți oameni l-au anunțat că la Rezervația „Plaiul Fagului” s-ar tăia ilegal copaci. Ajuns la fața locului, Costiuc ar fi fost agresat de mai multe persoane, care încercau evacuarea lemnului.

Costiuc susține că copacii tăiați nu aveau marcaj.

Ulterior, reprezentanții „Moldsilva” au anunțat că, în cadrul unei şedinţe operative, s-a discutat despre un plan de acţiuni pentru elucidarea tuturor circumstanţelor cazului.

Specialiștii au decis să formeze două grupuri de lucru.  Primul va activa pentru verificarea situaţiei la locul de unde provin imaginile publicate de Costiuc, iar al doilea grup va fi implicat la verificarea situaţiei în alte parchete ale Rezervaţiei Naturale „Plaiul Fagului”.

Rezultatele anchetelor vor fi publicate după finalizarea lor, asigură „Moldsilva”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button